Wandeling

Het Bergbos en het Keunenhoekbos zijn door middel van een wandeling met elkaar verbonden. Maak een wandeling langs onze percelen!

Het knooppuntennetwerk biedt een eenvoudige manier om de mooiste wandelingen zelf uit te stippelen. Je loopt van knooppunt naar knooppunt. Deze zijn met paaltjes aangegeven.

Wij hebben twee knooppuntenroutes uitgezet tussen onze bossen:

Heen: Bergbos naar Keunenhoekbos, circa 8 km

Terug: Keunenhoekbos naar Bergbos, circa 9,5 km

Beide routes samen, vormen een mooie rondwandeling van circa 17,5 km. Zie beide kaartjes voor een globaal idee. Je kunt de wandeling maken door de hieronder genoemde knooppunten te volgen:

Heen – Bergbos naar Keunenhoekbos: 

Startpunt: parkeerplaats Bergbosweg in Budel. 

Start bij de parkeerplaats bij het Bergbos en begin je wandeling bij knooppunt (paaltje) nummer 80. De looproute is verder als volgt: 80, 88, 81, 87, 82, 24, 25, 92, 90, 77. De eerste circa 500m bevindt het Bergbos zich aan je rechterhand.  

Het Keunenhoekbos bevindt zich bij knooppunt 77 aan je linkerhand. Loop bij knooppunt 77 richting knooppunt 76, halverwege kom je langs ‘De Immenhof’, een imkersvereniging met een prachtige ‘drachtplantentuin’, die een perfect rustpunt vormt tijdens je wandeling. 

Terug – Keunenhoekbos naar Bergbos: 

Startpunt: ter hoogte van het Keunenhoekbos. Parkeren kan langs de zandweg ter hoogte van de scouting, Broekkant 81 in Budel.  

Loop vanaf de scouting in westelijke richting. Direct na de scouting ligt aan je linkerhand het Keunenhoekbos. De zandweg maakt een scherpe bocht naar rechts. Na 200m zie je aan je rechterhand ‘De Immenhof’, een imkersvereniging met een prachtige ‘drachtplantentuin’. Neem hier vooral een kijkje. 

Vervolg je route over de zandweg en volg de paaltjes tot aan knooppunt 76. Vanaf dit knooppunt loopt de route verder als volgt: 76, 96, 32, 93, 20, 91, 83, 86, 81, 89, 80. Bij knooppunt 80 begint het Bergbos, dat je kunt zien als je verder loopt in de richting van knooppunt 88. Het ligt dan aan je rechterhand. 

©2024. Stichting Beek&Bos. All Rights Reserved.