Geslaagde plantdag Keunenhoek II​

Geslaagde plantdag Keunenhoek II

Op 10 december j.l. hadden we een zeer geslaagde plantdag voor ons nieuwe bos bij Keunenhoek 2 . De opkomst was prima (meer dan 23 volwassenen en kinderen ) en de vrieskou bleek toch reuze mee te vallen. Bovendien zorgde het houtkacheltje en de warme koffie en soep in de Immenhof voor een aangename sfeer. De foto’s spreken boekdelen. Ongetwijfeld is het succes mede te danken aan de inzet van de scouting van Budel; verkenners, welpen en de leiding deden mee.  

Wat ook hielp is dat de grond in de afgelopen zomer was gefreesd en ingezaaid met  meerjarige bloemplanten door de Pollinators. Het graven van een plantgat bleek hierdoor niet zo moeilijk als vorig jaar toen we door een dichte graszode moesten graven. We zijn  heel benieuwd hoe komende zomer het geheel er uit zal zien: bloeiende planten en daartussen door de uitlopende boompjes.  

Meer dan 1100 boompjes wachten nu tot het lente wordt om uit te lopen en tot leven te komen. Maar weet dat in de tussentijd onder de grond de haarwortels wel al gaan uitlopen deze weken/maanden. Op zoek naar vocht. Daarom planten we ook in het eerste deel van de winter.  

©2024. Stichting Beek&Bos. All Rights Reserved.