COngres

Doneren

U kunt op drie manieren uitrekenen welk bedrag u wilt doneren: 

1. De kosten voor het planten van één boom komen neer op ongeveer € 20. U kunt ervoor kiezen om één of meerdere bomen te doneren, bijvoorbeeld een els, eik, linde of esdoorn.  

 2. U gaat na hoeveel km u met uw diesel of benzineauto hebt gereden heen en weer naar het congres. Daar past u bijvoorbeeld de formule op toe van “per 1000 km  € 10 ”.  

 3. U kiest een zelfgekozen bedrag.  

Klik op de knop en compenseer uw CO2

U kunt ook een donatie met een zelfgekozen bedrag overmaken op de bankrekening van de stichting Beekenbos: NL45TRIO 0391 161 040. Onder vermelding van “congres”.

Toelichting

De stichting Familie en Vriendenfonds Het Beekenbos is 7 jaar geleden opgericht om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld. Dat doet ze door meer bos in Nederland te realiseren. De stichting heeft een ANBI status en wordt gedragen door donateurs uit meerdere families en hun netwerk. Ook bedrijven doen mee aan deze prachtige actie om hun (vervoer)footprint te transformeren in positieve impact. 

Congres

Op het cardiologen congres van begin november 2023 zal ook aandacht worden besteed aan de verduurzaming van de zorg in de hele cardiologische keten. In de workshop: ‘Het groene hart: op weg naar een groene cardiologische keten’; zal Cathy van Beek, voorzitter van het groene panel daar aandacht voor vragen. Het lijkt de congresorganisatie een goed idee om de daad bij het woord te voegen; uw CO2 footprint voor dit congres kunt u compenseren met een bijdrage aan de aanleg van een bos in Nederland. Cathy zelf ziet af van een vergoeding en krijgt voor haar bijdrage 30 eikenbomen voor het Beekenbos  

Waarom een natuurbos?

Het klimaat verandert. Sneller dan ons lief is. Meer groen en bomen helpen om die veranderingen tegen te gaan. In bomen wordt CO2 opgeslagen.  

En uit onderzoek blijkt dat de planeet en wij daardoor gezonder worden. Mensen worden er ook gelukkiger door zo blijkt. Initiatieven om Nederland een stukje groener te maken, zoals de stichting Beekenbos doet in zuidoost Brabant op de grens met België, zijn uw steun waard.  

Cathy van Beek draagt deze stichting een bijzonder warm hart toe. Ook omdat het een particulier initiatief is en er veel werk door vrijwilligers wordt gedaan. Zij heeft de wens geuit om met haar en uw bijdrage een verdere uitbreiding van het bos mogelijk te maken en nodigt u graag uit daarvoor een financiële donatie te doen. 

Bomen Nodig

Inmiddels bezit de stichting 7,5 hectare bos in de gemeente Cranendonck, dat deels recent is ingeplant. Komende jaren wil de stichting 1,5 hectare onrendabele agrarische grond transformeren naar een bos door boompjes en struiken in te planten. Deze grond sluit aan op bestaand eigendom.  Zo transformeert het gebied de komende jaren naar een natuurlijk loofbos. Het streven is om over enkele jaren in totaal 20 hectare nieuw bos te hebben geplant. Deze gebieden zullen door wandelroutes onderling verbonden zijn.  

Meer informatie over onze stichting staat elders op deze website. 

©2021. Stichting Beekenbos. All Rights Reserved.